Je VERLEDEN is DEEL van jouw WEG naar DE TOEKOMST...    

Auteur: 

  • An Bollansée
EDDIS
01/10/19

Een zaak alleen uit loyauteit overnemen, is geen goed begin

Eddy Claesen begeleidde al tientallen ondernemers bij overdracht van hun bedrijf. Nu draagt hij zelf zijn fiscaliteit- en boekhoudkantoor over aan zijn dochter An. Dat gebeurde pas na een grondige beoordeling van haar kwaliteiten als zaakvoerder. “Zodat een overdracht geen vergiftigd geschenk wordt”, zegt Eddy.

Het begon 35 jaar geleden, met één enkele klant. Vandaag is Groep Claesen uit Genk een gereputeerd fiscaliteit- en boekhoudkantoor, onder meer gespecialiseerd in familiale bedrijfsoverdrachten. Nu zaakvoerder Eddy Claesen zelf het accountantskantoor overdraagt aan dochter An, gaat hij heel grondig te werk. Hij zag te veel bedrijven waar de kinderen om de foute redenen aan boord kwamen. "Vaak uit loyauteit naar de ouders toe en omdat ze na hun studies nog niet echt weten wat ze willen doen", zegt Eddy. "Een heikel punt, want niet iedereen is even geschikt om de familiezaak te leiden."

Meer lezen? https://www.weekvandebedrijfsoverdracht.be/ondernemersverhalen/een-zaak-alleen-uit-loyauteit-overnemen-geen-goed-begin

Aantal keer bekeken

763