Gastenboek

Graag kennen wij je persoonlijke ervaring met onze website, spreuken en informatie.
 

Reacties

This is the PRECEPT by WHICH

This is the PRECEPT by WHICH  I have LIVED: PREPARE  for the WORST, EXPECT the BEST and TAKE what COMES… (Hannah Arendt)

Hallo Eddy,

Het eerste wat ik  ‘s morgens lees, is jouw spreuk. Het is altijd een fijn begin van de dag ;o)  De uitspraak van Hannah Ahrendt vanmorgen trof me dan ook, omdat al heel mijn leven een gelijkaardige ingesteldheid me door moeilijke tijden heen helpt.

Onlangs nog, toen ik te horen kreeg dat ik kanker had, heeft deze filosofie me geholpen. Ik vreesde de ergste vorm van de ziekte, maar hoopte  terzelfder tijd dat het allemaal wel zou meevallen. Eens de precieze diagnose gesteld was en de dokters mij het verdere verloop van de behandeling duidelijk hadden uitgelegd, leefde ik van dag tot dag, tot alles uiteindelijk helemaal achter de rug was. Die ingesteldheid heeft mij enorm geholpen, omdat ik zo geen onnodige energie aan angst en ongerustheid verspilde. Ik kon al mijn energie focussen op het herstelproces.
Maar waarom ik deze mail eigenlijk stuur: in het nawoord bij de uitspraak van Hannah Ahrendt heb je het over een vijfdelige lezingenreeks over haar. Kun je me vertellen waar ik die lezingen vind?

Groetjes,

Marijke

Hallo Eddy

Hallo Eddy

Ik wou even medelen dat heel veel mensen plezier hebben van uw dagelijkse spreuken. Hier komen zeer veel wandelaars langs en die zijn blij als ik weer een nieuwe spreuk heb opgehangen aan mijn venster. Bedankt en hou het nog maar lang vol.

Groetjes

Els

 

Of

Of

Niets is zo gemakkelijk als moeilijk doen… 

Beste groeten, Kind regards, Bien à vous,

 

Kristin Vandenbussche

Industrie-apotheker, bestuurder

www.aQarin.be T.+32 (0)15 70 91 21

Jaak Lemmenslaan 30, B-1980 Zemst.

Zeer juist. Probleem is dat

Zeer juist. Probleem is dat verstand de muis is en emotie de olifant zoals opnieuw bewezen met uitbundige feestjes. De olifant heeft al jaren vrijspel en daar kan de muis niet tegenop.  

"Het LEVEN is een eeuwige ZOEKTOCHT naar een heilzaam EVENWICHT tussen VERSTAND en EMOTIE …"

Hallo Eddy,

Hallo Eddy,

Deze spreuk is zo toepasselijk voor ons, we hebben zonet een aankoop aan zee gedaan.
Ons leven neemt een andere wending, wij wagen de duik!

Bedankt voor deze inspirerende spreuk,
Hele fijne dag,

Liefs,
Anne xxx

Iedereen kan de ZEE van KENNIS zien vanaf de KUST van VERWONDERING, maar slechts weinigen wagen de DUIK… 

 

Goedemorgen beste Eddy,

Goedemorgen beste Eddy,

 Ik deel graag mijn geniet-momentjes met jou, zoals jij die ELKE dag met ons deelt 

(mijn moeder van 87 jaar is ondertussen je grootste fan en leest je spreuken die haar geraakt hebben voor  aan haar kids die op bezoek komen J)

 

Tot de volgende!

Groetjes en bedankt
Inge

Fijne feestdagen, Eddy en

Fijne feestdagen, Eddy en dikke merci voor elke fijne spreuk die je stuurde!!!!

Gelukkig 2020 in perfecte gezondheid en vol vreugde, liefde en pret.

Danielle

Spot on. Wat een edele

Spot on. Wat een edele waarheid. Mijn ervaring: opening the mind is iets wat je kan leren, waardoor een broken heart sneller heelt. 

Erik Van Vooren 

hilarisch !

hilarisch !

"Vrouw: Ik wou dat je eens iets ONVERWACHTS deed.
Man: Waar zat je AAN te DENKEN dan?..."

Dag Eddy

Dag Eddy
Dat is nu eens een extreem intelligente man

"Vrouw: Ik wou dat je eens iets ONVERWACHTS deed.
Man: Waar zat je AAN te DENKEN dan?..."

Goede morgen Eddy,

Goede morgen Eddy,

Dit is een dubbele spreuk, he...

Ofwel:
- er is een idee/ingeving/opportuniteit, in gedachten wordt er een plan uitgewerkt, dit wordt op papier gezet en uiteindelijk wordt het in de realiteit omgezet (al dan niet met externe hulp) - rationele weg
- er is geen idee, maar men hoopt hard genoeg hoe het zou kunnnen zijn.... en dit gebeurt ook werkelijk... - andere weg

Zouden we dan toch onze toekomst kunnen sturen? Altijd voorzichtig zijn met wat je wens, het zou wel eens werkelijkheid kunnen worden is niets voor niets een gezegde.

En met deze overdenking starten we weer een nieuwe werkdag.

Bedankt wederom voor de spreuk, altijd weer iets om naar uit te kijken en te overdenken.

Een heel mooie quote Eddy!

Een heel mooie quote Eddy!

Groetjes,
Steven

"The goal of resolving CONFLICT in a relationship is not VICTORY or DEFEAT. It is reaching UNDERSTANDING & LETTING GO of our NEED to BE
RIGHT …"

Goede Eddy

Goede Eddy

Je spreuk van 17.06.2019
"Soms is het GEWOON zoals HET IS
Ermee LEVEN moet je LEREN
Sommige DINGEN in het LEVEN
Kun je ALLEEN maar ACCEPTEREN …"

In mijn lezing Sterker door de storm noem ik accepteren een “prikkeldraad woord” omdat velen het verwarren met passiviteit, berusting..; acceptatie gaat over de feiten erkennen, de verhalen loslaten… als je in Antwerpen bent en je wil ik Brussel geraken, helpt het als je accepteert (erkent) dat je nu in Antwerpen bent…

Hartegroet Erik

 

 

 

Goede morgen Eddy,

Op de website van Katrien Geeraerts (https://www.biofeedbacktraining.be) vind je goede informatie over ademen en stress. Er is ook een boek BLIJVEN ADEMEN. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en vervolgens de ademhalingsoefeningen toegepast. Mijn bedrijf maakte toen een zeer uitdagende periode door en ik mag zeggen: Het werkt!

Beste groeten, Kind regards, Bien à vous,

Kristin

 

Kristin Vandenbussche
Industrie-apotheker, zaakvoerder

www.aQarin.be T.+32 (0)15 70 91 21

Jaak Lemmenslaan 30, B-1980 Zemst.

Goede Eddy,

Goede Eddy, Er bestaat een afwijking op deze regel: Robert Cialdini bewijst in zijn boek Persuasion dat we mensen beter kunnen motiveren als we een reden geven..een omdat… Zijn klassiek voorbeeld: experiment aan een kopie machine waar een wachtrij staat: -aanpak 1: mag ik er even voor? - aanpak 2: mag ik er even voor omdat ik maar 2 kopijtjes nodig heb Aanpak 2 gaf betere resultaten dan aanpak 1, Zelf als men in aanpak 2 een onnozele motivatie gaf zoals: mag ik er even voor omdat ik kopietjes nodig heb Zo maar, een weetje dat ik me jou wou delen Hartegroet Erik

Hey Eddy

Hey Eddy

Zoo dankbaar voor al dat delen dat je dagelijks met ons doet én blijft volhouden J. Zooo plezant en dagelijks een lichtpuntje om de dag goed te starten!!Hierbij een stukje uit een boek ‘De wet van de vuilniswagen. Laat je niet langer opzadelen met de woede, frustratie en negativiteit van anderen’ David Pollay.

Inge Gypens

LEAN Coach - E2E Operations Customers & Accounts

BNP Paribas Fortis NV - Warandeberg 3, 1MA3A, 1000 Brussel

Amai Eddy,

Amai Eddy,

Je spreuken worden als maar sterker en sterker !

Luc

"De NATUUR heeft ons TWEE

"De NATUUR heeft ons TWEE OREN gegeven en slechts één TONG opdat we meer zouden LUISTEREN dan PRATEN…(Zeno van Citium)

 

Eddy dat klopt niet hoor ! Met twee oren kan je tegelijk horen maar met twee tongen niet; dàt is de reden ! J (grapje hoor; fijn weekend !)

Inge

Met vriendelijke groeten,

Inge De Roovere  l  Afgevaardigd Bestuurder  

T +32 (0)15 25 72 66 

E  inge.deroovere@alurogroup.com      

Industriepark 12 zone b | 2220 Heist-op-den-Berg

 

 

 

Beste Eddy,

Beste Eddy,

Als trouwe fan van je dagelijkse mail/spreuk, stuur ik je hierbij een foto van een titel van een artikel dat ik wel wou delen met jou J
Geen enkel probleem mocht je er niets mee doen hoor…

Vriendelijke groetjes en doe zo voort!

Inge

The virtue of selfishness van

The virtue of selfishness van Ayn Rand gelezen?

Onze aard is egoïstisch vanuit de biologische noodzaak om te overleven. Daaruit komen veel goede dingen voort. Onder andere zelfstandig ondernemerschap pas daar heel goed in. Het is ook: verantwoordelijkheid voor jezelf en wie je lief zijn opnemen. Het ontkennen of onderdrukken heeft geen zin zoals het geen zin heeft om pakweg seksuele drift te onderdrukken. Trouwens, wie zegt dat je iemand anders dan jezelf in jouw leven moet centraal stellen doet dat omdat hij of zij zelf die plaats wil innemen (socialisme). Het bestrijden van egoïsme is een katholieke aangelegenheid en kregen we met de paplepel in.

Goed doen is dat je je egoïsme niet botviert ten koste van anderen …
 

MERCURIUS DM bvba
Cat'rina Vandersteegen                       

“Wanneer je in de herfst van

“Wanneer je in de herfst van je carrière als ondernemer bent gekomen, en je beseft dat je de fakkel ooit eens zal moeten doorgeven, zit je met de vraag: hoe kan ik er voor zorgen dat de continuiteit van je bedrijf verzekerd blijft. Ik had als een echte “studax” al 3 boeken bestudeerd over een bedrijf overlaten. Het boek dat Eddy Claesen schreef samen met Roger Tiest, stak er echt boven uit op vlak van volledigheid, overzichtelijke structuur en verstaanbare taal.

Zo kwam ik erbij om bij Eddy ook de opleiding te volgen.

Want ik had al begrepen dat je enkele jaren vooruit moet denken. Maar vermits elk bedrijf anders is, bleef ik zitten met vragen waar ik graag een antwoord op zou krijgen. Wanneer moeten wij (met 3 vennoten – samen 179 jaar oud - die toch ook enkele jaren in leeftijd verschillen) er aan beginnen? Een goede voorbereiding: wat komt er allemaal bij kijken? Hoe moeten wij er aan beginnen?

Nu de opleiding achter de rug is, stel ik vast dat ik veel meer heb geleerd dan ik had verwacht. De opleiding gaat over veel meer dan “er een mooie prijs uit halen”. Eddy brengt een complexe materie met juridische, boekhoudkundige, fiscale en ook psychologische aspecten op een heldere en verteerbare manier.

De meeste toegevoegde waarde komt uit de tientallen cases uit de praktijk van Eddy als consultant waardoor het theoretisch kader heel concreet ingekleurd wordt. En hij brengt dat met zoveel enthousiasme dat je er zelf energie van krijgt.

Een dikke dank je wel daarvoor.”

Vriendelijke groeten,
Joost Berghman
​hypotheek.winkel

Goeiemiddag Eddy,

Goeiemiddag Eddy,

Eerst en vooral mijn oprechte wensen voor jou en al degene die je dierbaar zijn in 2018 !

Heb wat achterstand met het verwerken van mijn mails maar ik kon ht toch niet nalaten te reageren op onderstaande mooie spreuk van je.
Ze is helemaal waar in mijn werk als group credit controller. De grote massa aan klanten ken ik zelfs niet want die hebben aan de algemene regels voldoende.
De klanten waar ik wel mee te maken krijg, zijn voornamelijk de “groeiers of de krimpers”. Het hangt dan inderdaad (los van het financiele) vaak af van het menselijke in welke mate de regels uitrekbaar zijn, want niet alles wat telt kan geteld worden…

Vriendelijke groeten,

Erik

 

Met vriendelijke groeten | Meilleures salutations | Best regards | Mit freundlichen Grüßen

 
 
 

Erik Van Aelst

Group Credit Controller

Is falen geen losertaal ? Er

Is falen geen losertaal ? Er bestaat toch geen falen ?
Gerbert
 

Dag Eddy,

Ik lees jouw mails altijd met belangstelling !

En ik kan alleen maar respect hebben voor de standvastigheid waarmee je die blijft versturen!

Ik vind het woord “falen” inderdaad een faliekant woord. Ik heb vaak te maken met mensen met “faalangst”, “angst om te mislukken”, enz.
Ik denk dat veel van die angsten niet zouden bestaan als kinderen het woord “falen” met zijn negatieve connotaties niet zouden aanleren.
Zelf zeg ik altijd: “Er bestaat geen falen, er zijn alleen maar leermomenten”.

Dat is natuurlijk een cliché, maar dan toch één met diepgaande gevolgen!

Als je er namelijk van uitgaat dat je, wat er ook gebeurt, altijd iets zult kunnen leren, dan leidt dat tot een houding van wat men “zelfvertrouwen” noemt in plaats van het veel gehoorde “gebrek aan zelfvertrouwen”.

Met hartelijke groet,

Gerbert

Bedankt voor de boekentip ...

Bedankt voor de boekentip ... sterker worden waar het pijn doet ! 
Ben zelf blij met het feit dat dit thema op een mooie manier aan de oppervlakte begint te komen.
Toen ik zelf rond dit thema ben beginnen schrijven, wist ik niet wat er zou gebeuren. Ik voelde me bijzonder kwetsbaar ... maar kijk ... de wereld blijkt ontvankelijk.

Verder wens ik je een opperbest 2018 toe !

Philippe Bailleur
Ervaren gids voor OrganisatieVernieuwing
+32 478 24 36 54 
www.philippebailleur.be

In de kijker:        

Inschrijvingen Edities 2018 "Vakopleiding tot OrganisatieCoach" gestart - bijna volzet.

Dagworkshop "Trauma in Organisaties" voor OOA te Amersfoort (Nl)

Nieuwe editie "Teams of the Future" training voor teamcoaches gepland in maart 2018.

Fantastisch - dankjewel voor

Fantastisch - dankjewel voor de boekentip (sterker worden waar het pijn doet), heel waardevol!

Graag nog van harte een heel Gelukkig 2018 voor jou, Eddy, en voor allen die je lief zijn!

Grtjs,

Danielle

Onderwerp: RE:

Onderwerp: RE: Ondernemersacademie - UNIZO - Opleiding in 12 stappen een bedrijf succesvol verkopen 

Beste Eddy,

De ondernemersacademie heeft me op zeer korte termijn geleerd wat de do’s en de dont’s zijn voor zowel de overnemer als de overlater. Welke stappen dien ik te ondernemen om mijn bedrijf verkoop klaar te maken en wat zijn de opportuniteiten en de mogelijke struikelblokken als overnemer. De vele ‘field testimonials’ waren zeer waardevol en zijn tevens de basis om verdere contacten mee op te bouwen. Jou goed laten begeleiden tijdens een overnametraject door professionals zoals Eddy Claesen blijven wat mij betreft een must maar de fundamentele kennis heeft mij deze cursus zeker bijgebracht.

Waarvoor dank.

Vriendelijke groet,
Lode Vande Vyvere

DANK JE WEL, Eddy,

DANK JE WEL, Eddy,
Heb de les van de vlinder gelezen, afgedrukt, geplastificeerd en in de wachtruimte gelegd.
Zo kunnen mijn cliënten het ook lezen!

Fijne dag voor jou!

Mieke

"Ervaring is wat je krijgt

"Ervaring is wat je krijgt als je NIET krijgt wat je wilt…"

Er mist een woord in de oneliner.

Een LEERErvaring ... Anders is het eerder frustratie, niet?

Walter Vanherle

ONDERNEMER - ONDERNEMEN

ONDERNEMER - ONDERNEMEN

Omdat ik het WIL
Omdat ik het KAN

Ietwat IMPULSIEF
Of met een STRAK PLAN

Omdat ik het ZAL
Omdat ik het GA

Eerst DROMEN, DROMEN
En ze dan …
A C H T E R N A

 

Schitterend!!!!! En met onze KernTalenten weten we of er wel of niet gepland zal worden, en hoe.
En of er een grote kans is op faillissement, en waarom. En hoe dit alsnog te vermijden…
Want een ondernemer is geen zakenman is geen manager – maar soms wel!

Groetjes, Danielle

Eddy,

Eddy,

Ik enquêtes vandaag ingevuld. Ik ben super tevreden.

Met vriendelijke groeten,

Silvie Daemen
Argenta Bank- en Verzekeringsgroep NV
Kapelstraat 9/1 3660 Opglabbeek

 

Dag Eddy, ik ben een trouw

Dag Eddy, ik ben een trouw lezer van je quotes en pik er geregeld geregeld eentje uit voor verdere reflectie of gebruik in onze 1-pagina-strategie nieuwsbrieven, waarvoor dank!

Zie artikel ‘De boog moet niet altijd gespannen staan’ in onze februari nieuwsbrief hieronder, waar ik een kleine selectie van je quotes heb samengebracht (met vermelding van Eddis en Eddy Claesen).

Nogmaals dank.   Beste groeten,  vic

 

 

Vic Wouters
Auteur 'De 1-Pagina-Strategie'

0032 (14) 42 86 91

0032 (494) 22 24 49

Vic@de1paginastrategie.be

www.de1paginastrategie.be

Eddy,

Eddy,

Knappe reportage. Prettig weekend
Met vriendelijke groeten

Kind regards
JO BEULS

Dag Eddy,

Dag Eddy,

Prachtige parabel! Met plezier tot het einde gelezen en geglimlacht.
Groetjes uit Peer,

Carine

 

 

itineris

Houtestraat 9 -3990 Peer

Tel. 0474/97 51 62 _ BE 0477 001 260

 

Benieuwd naar artikels, inhoudelijke informatie, voorbeeldtrajecten?
Neem een kijkje op de www.itineris-advies.be

Hey Eddy,

Hey Eddy,

Heel mooie bedrijfsreportage hoor ! Knap !!

Groetjes en fijn weekend !

Inge

Prachtige gebeurtenis Eddy.

Prachtige gebeurtenis Eddy. Wauw.

Is natuurlijk heel erg dat die man gestorven is maar prachtig om gepassioneerde mensen zelfs tot hun laatste adem gepassioneerd te mogen zien/zijn. Daar wil ik ook voor tekenen. bedankt voor het delen,

Cyriel Kortleven
 

Dag Eddy,

Dag Eddy,

Mooi en ontroerend tegelijk deze getuigenis, vooral dan voor onze 92-jarige.
Het leven is  komen en gaan, slechts weinigen hebben het voorrecht om in  volle passie te overlijden.

Ongetwijfeld een mentale ‘opsteker’ voor de nabestaanden, dit besef zal mogelijk pas na het verwerken v/h eerste verdriet komen.

Thx,

Wim

 

 

 

 

Dag Eddy,

Ik ben al jaren trouwe fan van je dagelijkse spreuken. Ze fleuren mijn dag op, en sommige stuur ik door naar collega’s, vrienden, familie, omdat ze vaak zo (verdomd) toepasselijk zijn.

Dit bericht raakt me dan weer op een andere manier. Een heel serene, maar bijzonder aangrijpende boodschap.

Dankjewel om dit te delen. Ga vooral door met je dagelijkse boodschappen.

Hartelijke groet,

Goedroen Osaer

Goedroen Osaer
HR Director
Euroports Belgium NV
Noorderlaan 147 - Atlantic House - 3rd Floor - 2030 Antwerp - Belgium
T +32 3 204 93 45 - F +32 3 204 93 49 - M +32 478 88 86 94

www.euroports.com

TWEE MUZIKANTEN

TWEE MUZIKANTEN

Hoi Eddy,

Prachtig verhaal, mooi geschreven, dank je wel om dit te delen J

Fijne werkdag Eddy !

Groetjes,
Inge

 

Twee muzikanten

Twee muzikanten

dank Lieve Eddy om dit mooie verhaal te delen; Zouden we niet allemaal zo willen heengaan.

​Erik Vanvooren

Eddy,

Eddy,

 

Een heel mooi en een intens verhaal. Het raakt me en geeft me energie om verder te gaan in het datgene wat voor mijn omgeving en mij belangrijk is.

Bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Bart Beuls
Kinesitherapeut - Stressconsulent
Trainer sociale vaardigheden
Cereon bvba
Grotestraat 175/1
B- 3600 Genk
++32(0)89355595
www.cereon.be
BE 466.261.182

TWEE MUZIKANTEN

TWEE MUZIKANTEN

WoW,dit is echt aangrijpend Eddy.  Voor jullie ook sterkte en gelijkertijd positief blijven en momenten koesteren.

Karine

 

"Het gaat niet om de

"Het gaat niet om de schoonheid die je hebt, maar om de schoonheid die je verlangt."

Beste Eddy, Ik wens je een leuke “laatste dag van 2015” en nog leuker “alle dagen van 2016” !

De allerbeste wensen voor jou en alle mensen die je graag ziet …

Allen,

Allen,

Mag ik jullie allerbeste toewensen voor 2016  en dank voor dagelijks mail afgelopen jaar die altijd moment van bezinning zijn.

Michel Bossuyt

Alle goeds voor het nieuwe

Alle goeds voor het nieuwe jaar Eddy!

In goede gezondheid, met veel plezier, succes en fijne mensen om je heen.

Hartelijke groet,

Frans

16 april 2015 - In het ergste

16 april 2015 - In het ergste VERLIES dat je hebt meegemaakt ligt misschien wel het grootste GESCHENK verborgen... (Byron Katie)

Beste Eddy,

Misschien zonder dat je het beseft maar deze spreuk is vandaag zeer van toepassing voor onze familie. Deze nacht is mijn mama overleden.
We gaan haar missen maar ze heeft haar kinderen en kleinkinderen zoveel gegeven. Dank voor de mooie woorden en tot binnenkort
Michel

 

Hallo Eddy

Hallo Eddy

Ik was de afgelopen dagen in Marseille en lees nu pas jouw dagelijkse spreuk.

Zeer mooi artikel.

Moed gevend!

 

Johan

____________________________

Johan P. de Mey-Alexandre

MSc Valueloog

Valueplan.me: waardering van en advies aan KMO ondernemingen
Website/Blog www.valueplan.me - LinkedIn: www.linkedin.com/in/johandemey
Mob  +32 475 248 191 • Email  valueplanme@icloud.com

Waardeverhogende begeleiding en service bij uw business planning en bedrijfswaardering

Pagina's

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of het om een geautomatiseerde ingave gaat.
4 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.