De RELATE tussen MENS en HOND toont ons dat TROUW en TOEWIJDING de FUNDAMENTEN zijn van een sterk PARTNERSCHAP

Auteur: 

  • onbekend
EDDIS
25/04/24

HACHIKO een ongelooflijk mooie film

Laatste foto van Hachiko, de trouwe hond die meer dan 9 jaar buiten station Shibuya wachtte op de terugkeer van zijn baasje, zelfs na zijn dood.

In maart 1935 werd dit aangrijpende beeld van Hachiko, de trouwe Japanse Akita Inu, kort voor zijn dood vastgelegd. Deze foto is het resultaat van een verhaal van toewijding en loyaliteit dat de wereld bewoog.

Hachiko werd beroemd omdat hij geduldig wachtte op zijn eigenaar, professor Hidesaburo Ueno, elke dag buiten het Shibuya treinstation in Tokio, zelfs na de dood van Ueno in 1925. Bijna tien jaar lang keerde Hachiko dag na dag terug naar dezelfde plek, wachtend op de terugkeer van zijn geliefde eigenaar.

Hachiko's verhaal heeft wereldwijd boeken, films en monumenten geïnspireerd en is een symbool geworden van onwrikbare loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde. Deze laatste foto legt de sereniteit en waardigheid vast van een hond die nooit de hoop verloor, zelfs niet op de laatste momenten van zijn leven.

Vandaag is het bronzen beeld van Hachiko voor Shibuya Station een iconisch ontmoetingspunt en een blijvende herinnering aan de kracht van de mens-dier band.

Nog nooit gezien, dan zeker, zeker eens kijken

 

Hachiko: A Dog's Story Trailer (Dutch version) - YouTube

Hachi - A Thousand Years - YouTube

 

Aantal keer bekeken

206