Een ONDERNEMER is iemand die ZONDER VALSCHERM van een klif SPRINGT en ONDERWEG naar beneden voor zichzelf een VLIEGTUIG bouwt…

Auteur: 

  • Reid Hoffman
EDDIS
17/11/23

Dag van de ondernemer voor de 10de keer

Vandaag 17 november 2023 wordt de Dag van de Ondernemer gevierd in Vlaanderen en Brussel. Het is niet alleen een dag waarop ondernemers in het zonnetje worden gezet en er tal van (digitale) initiatieven worden georganiseerd, maar het is ook een dag waarop we erkennen hoe belangrijk ondernemers zijn voor onze maatschappij en economie. Het is ook een dag waarop we tonen dat we hun inzet, durf en doorzetting bewonderen. Ook willen we anderen inspireren en motiveren om de stap te zetten richting het ondernemerschap. 

De Dag van de Ondernemer is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Dit jaar is het de tiende keer dat de Dag van de Ondernemer gevierd wordt.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om ondernemers te inspireren en te motiveren om de stap te zetten richting het ondernemerschap. Er worden sterke verhalen en innovatieve ondernemers naar voren gebracht, ook diegenen waar op het eerste zicht niet bij stil gestaan wordt. UNIZO heeft doelbewust innovatieve ondernemers als ambassadeurs in de kijker geplaatst om de UNIZO-boodschap kracht bij te zetten.  Dag van de Ondernemer | UNIZO

Ook zin om ondernemer te worden?
Hier enkele van de belangrijkste kenmerken die succesvolle ondernemers gemeen hebben:

  • Creativiteit: Succesvolle ondernemers denken vaak buiten de gebaande paden en zijn in staat om innovatieve oplossingen te bedenken voor problemen die zich voordoen.
  • Doorzettingsvermogen: Ondernemen gaat gepaard met ups en downs. Succesvolle ondernemers geven niet op bij tegenslagen, maar blijven doorgaan en leren van hun fouten.
  • Passie: Succesvolle ondernemers zijn vaak gepassioneerd over wat ze doen en hebben een duidelijke visie voor hun bedrijf.
  • Flexibiliteit: Ondernemen gaat gepaard met veranderingen en onzekerheid. Succesvolle ondernemers zijn in staat om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden en snel te reageren op veranderingen in de markt.
  • Commercieel inzicht: Succesvolle ondernemers hebben een goed begrip van de markt waarin ze opereren en weten hoe ze hun producten of diensten effectief kunnen verkopen.
  • Betrouwbaarheid: Succesvolle ondernemers zijn betrouwbaar en houden zich aan hun afspraken. Ze bouwen sterke relaties op met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden.
  • Risicobereidheid: Ondernemen gaat gepaard met risico’s. Succesvolle ondernemers zijn bereid om risico’s te nemen en hebben een goed begrip van de risico’s die ze nemen.

 

Aantal keer bekeken

202