Je weet NOOIT welk RIMPELEFFECT  je CREËERT met een KLEINE DAAD van LIEFDE

Auteur: 

  • onbekend
EDDIS
15/03/24

Vrijdag “BIJZONDERE VROUWEN”

Monica Lewinsky

Monica Samille Lewinsky (geboren op 23 juli 1973 in San Francisco), de Amerikaanse die eind vorige eeuw wereldberoemd werd door haar affaire met president Bill Clinton. Lewinsky heeft de befaamde affaire al lang achter zich gelaten en heeft de  voorbije jaren een indrukwekkend CV opgebouwd zoals sociale psychologe en zakenvrouw.   

Jeugd en Opleiding: Lewinsky groeide op in een gezin van Joodse komaf in Brentwood (Los Angeles) en Beverly Hills. Nadat ze in 1995 haar bachelor in de psychologie had behaald, werkte ze van juli 1995 tot april 1996 in het Witte Huis, eerst als stagiair en later als medewerker.

De Lewinsky-affaire: In het Witte Huis had ze vanaf november 1995 seksuele contacten met toenmalig president Bill Clinton. Deze relatie en alles wat daaruit voortvloeide werd bekend als de Lewinsky-affaire. In januari 1998 werd ze onder ede gehoord in een civiele rechtszaak die tegen Clinton was aangespannen door Paula Jones, een medewerkster van de staat Arkansas, over een incident van seksuele intimidatie. Lewinsky ontkende onder ede een seksuele relatie met Clinton te hebben gehad, maar later bleek dat ze had geprobeerd dit te verbergen. De zaak leidde tot een afzettingsprocedure tegen Clinton, maar uiteindelijk werd hij niet afgezet.

Monica Lewinsky heeft na deze turbulente periode haar leven opnieuw opgebouwd en is nu ook actief als activiste in de ‘Me Too-beweging’, schrijfster, openbaar spreker en nu recent op haar 50ste  model voor het modemerk ‘Reformation’. Monica Lewinsky maakt indruk met stijlvolle fotoshoot: "WAUW!" (foto's) - Zita . Haar verhaal is een complexe mix van persoonlijke ervaringen, publieke aandacht en de politieke arena..

Als je het nog niet gezien hebt dan MOET JE EENS KIJKEN naar haar ONGELOOFLIJK mooie en MOEDIGE TED TALK – 2015 > THE PRICE OF SHAME >  Monica Lewinsky: The price of shame | TED Talk

Meer lezen?

Where Is Monica Lewinsky Now? A Look at Her Life 26 Years After Bill Clinton Scandal (people.com)

Monica Lewinsky - Wikipedia

Aantal keer bekeken

218