De ANDER dat ZIJN WIJ

Auteur: 

  • Tourist LeMC - Bond Zonder Naam
EDDIS
02/04/24

De ander dat zijn wij

De titel van dit lied van Tourist LeMC sluit naadloos aan bij de werking van Bond zonder Naam. Geknipt als maandspreuk met Tourist LeMC als ambassadeur.

“Het is niet erg om anders te zijn. Soms leven we naast mekaar, ook dat is niet erg. Er wordt soms geklaagd over groepen in grootsteden die op zichzelf leven en eilandjes vormen, maar ook dat vind in niet erg. Zolang we die ander en zijn ons maar blijven zien als MENS. Zolang we onszelf in die ander blijven herkennen. Dan kun je altijd de brug blijven maken.

Van nature jagen we allemaal op geluk, veiligheid, graag zien, een beter leven. Hoe verschillend we ook zijn, dat maakt ons allemaal menselijk.  

Ik haal mijn inspiratie bijvoorbeeld ook bij de woorden van grote denkers, want dat ben ik zelf niet. “De hel dat zijn de anderen” is een uitspraak van de Franse filosoof Jean-Paul Sartre. Ik heb toevallig de creatieve mogelijkheden om daar iets van te maken waarmee ik anderen inspireer.
Ik geef er mijn eigen draai aan. De hel dat zijn de anderen, maar de ander dat zijn wij. Wij klagen over hen en zij over ons. Zo gaan we het niet redden samen. We zijn allemaal anders, allemaal mensen.

Lees hier het hele interview Tourist LeMC over de spreuk (bzn.be)

De Ander (youtube.com)

Aantal keer bekeken

111