Liefde bewaakt de rozen van uw lippen, en vliegt eromheen als een bij; als ik nader, vliegt hij naar voren, en als ik je kus, dan prikt hij mij…

Auteur: 

  • Thomas Lodge
EDDIS
11/12/07

Liefde is ingewikkeld. Naast vertrouwen en wederzijds respect is communicatie erg belangrijk. Hoe houd je een relatie spannend?

1. Blijf haar het hof maken.
Liefde komt niet vanzelf. Blijf bloemen, cadeautjes en briefjes sturen met teksten als “Ik denk aan je” en “Ik mis je”.

2. Focus op gemeenschappelijke belangen.
Werk en sociale verplichtingen nemen in ons leven een belangrijke plaats in. Het is belangrijk om daarnaast samen activiteiten te bedenken die jullie allebei leuk vinden. Je kunt ook samen iets nieuws gaan doen. Ga bijvoorbeeld op salsales of leer diepzeeduiken.

3. Zorg ervoor dat je niet alles samen gaat doen.
Onderneem activiteiten zonder je partner. Je moet geen 24 uur per dag, zeven dagen per week op elkaars lip zitten. Iedereen heeft een plekje voor zichzelf nodig. Elkaar af en toe niet zien is een uitstekende manier om het vuurtje brandend te houden.

4. Bedenk nieuwe tradities.
Stuur iedere dag op dezelfde tijd een smsje of een e-mail of neem iedere maand op de datum dat jullie verkering kregen, een bos bloemen mee. Zorg ervoor dat één avond in de week voor jullie samen is.

5. Zorg dat je er bent voor de ander.
Je moet proberen op dezelfde golflengte te zitten als je partner. Niet overdreven natuurlijk, maar wees oplettend, zorgzaam en leer vooral naar de ander te luisteren. Je deelt in een relatie vreugde maar ook zorgen. Als je partner stoom moet afblazen, laat hem dan gaan. Je hoeft geen oplossing aan te dragen, maar je moet er wel zijn voor de ander.

6. Blijf in goede conditie.
Neem lichaamsbeweging, doe aan sport. Een mooi lichaam is essentieel voor romantiek.

7. Praat vooral met elkaar.
Het liefdesvuur kan alleen maar blijven branden als je met elkaar communiceert!

Stel dat elke suggestie max. 10 punten kan opleveren. En dat je dus 70 punten in het totaal kan behalen.  Hoeveel punten geef jij uw relatie vanuit uw zicht? Hoeveel punten geeft uw partner vanuit zijn zicht? En hoe ziet dit eruit als jullie dit samen zouden bespreken … de verschillen en de gemeenschappelijkheden..

Aantal keer bekeken

11285