Je met een ANDER VERBINDEN mag NOOIT een TRUCJE zijn of worden…

Auteur: 

  • onbekend
EDDIS
25/08/14

H)echte verbinding

De Belgische Systeemtherapeut Alfons Vansteenwegen waarschuwt ons dat het gebruik van “manipulatie en trucjes” (*) om uw gelijk of om uw zin te krijgen eigenlijk een “pyrrusoverwinning” is: de RELATIE (zakelijk of privé) heeft verloren.  Als je je echt met elkaar wilt verbinden moet je VERSCHILLEN durven laten bestaan totdat er op een “gelijkwaardige en natuurlijke wijze gemeenschappelijke grond” (**) gevonden wordt. 

(*) Als een van beiden zich bekritiseerd, beoordeeld, geanalyseerd of fout voelt, zal die vaak in de verdediging schieten en op zijn  beurt met beschuldigingen komen in plaats van zijn energie te richten op een oplossing die aan ieders BEHOEFTEN voldoet.

(**) Mensen kunnen de manier waarop ze denken en communiceren veranderen. Als mensen niet (meer) verstikt geraken in situaties waarin  ze DINGEN doen uit plichts- schuld- of schaamtegevoel of op grond van al die andere dingen die DESTRUCTIEF zijn voor (intieme) relaties,  dan ontstaat er een werkelijke verbinding met een stevige fundering.

Geweldloos communiceren – lees meer in ons artikel “Mensen(lijk) IN communicatie”

http://www.eddyclaesen.be/algemeen-overzicht

Aantal keer bekeken

1683