Een ondernemerscultuur is een cultuur waarin elk individu begrijpt dat de wereld hem of haar geen inkomen verplicht is…

Auteur: 

  • Peter Morgan
EDDIS
28/10/05

Hallo allemaal,

 

Ik heb het enkele dagen opgespaard, maar ik was twee dagen geleden op een forum voor Limburgse familiebedrijven. Zo'n contactavond waarbij enkele familiebedrijven hun verhaal over de overdracht (met vallen en opstaan) en /of verkoop konden vertellen...

Leuk en ja je leert altijd wel wat bij.

Een boeiend verhaal van een van deze families!

Op de vraag waarom ze hun bedrijf verkocht hadden (en dus gecashd hadden), vertelde deze man ons ...ja, omdat het bod van de koper zéér mooi was, en.. en.. maar ook OMWILLE VAN DE VAKBONDEN..!!  Deze reden had ik tot nu nog niet gehoord, maar de man was het duidelijk moe.. Stel je voor een bedrijf verkopen o.a. omdat je het gelul van deze heren moe bent... Met de opbrengst van zijn verkoop heeft hij dan een zaak opgericht voor zijn zoon en zijn dochter... (met géén vakbonden).. Enfin, Ik heb opnieuw een bevestiging gekregen van wat ik al wist..

 

Een goede vriend van mij uit Brussel laat mij juist weten, dat het vandaag een zaligheid is om naar zijn kantoor te gaan in Brussel.. 

Eric, vergeef mij maar uw tekst kan niet beter, vandaar dat ik hem even opneem..

  What a wonderful world today !

Openbare wegen die dienen waarvoor ze gemaakt zijn (lees: zich snel verplaatsen)

Om 06.00 u thuis vertrokken en om 06.25 u op kantoor in Brussel, na een dolle rit van 30 km

Afstand Koninklijk Paleis tot Louizalaan in exact 2 min. 38 sec. .... op normale dagen 50 min

Moet er nog zand zijn.

Lang leve het pensioenplan van Verhofstadt-II

Lang leve ACOD, ABVV en C°

Zo mensen, wij gaan vandaag de laatste aangifte van enkele klanten doen en dan een verlengd weekend en rust nemen... 

Groetjes en jaag u vooral niet te veel op... Ik vertrouw erop dat mensen het ooit zullen beseffen en zich niet meer zullen laten beetnemen door vakbonden die HALVE WAARHEDEN VERTELLEN (wat ganse leugens zijn, hé).

IK DAAG ze uit !! Als het toch allemaal zoveel beter weten en kunne.. awel, dat ze het een of ander noodlijdend bedrijf met personeel overnemen, aandeelhouder worden, er vers geld instoppen en dan de zaak eens runnen gelijk elke ondernemer in dit land elke dag opnieuw moet doen... En dat ze dan daar maar eens bewijzen, wat ze kunnen... Geen gezever, maar daden..  Wie durft !! Ik vrees ervoor, want dan kunnen ze niet meer staken, hé.

Nog een fijne dag, geniet van uw weekend en nu de spreuk van vandaag

Groetjes

Aantal keer bekeken

1357