Elke REDEN die we kunnen geven om te STERVEN is er ook een om te LEVEN… 

Auteur: 

  • onbekend
EDDIS
31/12/03

Beste mensen, beste vrienden,

Tja, het is straks weer zo ver...2004 komt eraan en 2003 is aan haar laatste dag bezig !!...

Ook vandaag zal alles weer zijn gewone "gang" gaan.. Er zullen mensen geboren worden en andere zullen de dag niet meer meemaken..

Er zal vrede zijn maar ook nog steeds oorlog... Men zal van mensen houden en andere mensen zullen haten..

Enfin, zoals ik al zei .. het gewone alledaagse.

Gisteren vroeg mij iemand die ik al lang niet meer gezien had, tijdens een gesprek, wat mijn "lievelingsfilm" was.. en ja, nu moet je weten ..ik ben o.a. een "science fiction freak", maar een film zoals "meet Joe Black of Titanic of..of  zie ik natuurlijk ook graag.. Ik ga jullie de opsomming besparen..

Nu goed, vanmorgen werd ik wakker .. en dacht zo bij mij zelf.. Er was toch nog zo’n bijzondere film... de "titel" ontsnapt mij, maar het gaat over een jongetje van zo'n jaar of 14, die voor school een "project" moest opzetten.. dit manneke (in de film) kwam op het ingenieuze idee om er een "sociaal project" van te maken.. Het had zich voorgenomen de "WERELD" te verbeteren.... De wereld verbeteren? Hoe doe je dat!

Welnu, deze jonge kerel (net zo oud als mijn liefste zoon Rob), ging op zoek naar een "dakloze man" én gaf deze uitgestotene een onderdak (hij nam hem gewoon mee naar huis -->moet je voorstellen hoe zijn moeder reageerde !! (blijkbaar waren de ouders gescheiden) --> maar het was maar voor één weekje én het was voor zijn schoolproject --> je kent de ongelooflijke argumenten als kinderen iets willen !! ), Hij gaf deze man eten, kleren en ging in die bewuste week mee op zoek naar werk.. Enfin, onze jonge vriend deed dit allemaal onder één voorwaarde, dat de geholpen dakloze (hij moest dit immers beloven).. op zijn beurt drie mensen zou helpen en/of voor 3 mensen iets goeds zou doen en dit natuurlijk onder de voorwaarde dat deze personen op hun beurt beloofden iets goeds te doen elk voor 3 andere mensen..  God, je voelt het al aankomen... Op minder dan een half jaar was er een echte beweging op gang gekomen.. (de "geef het door beweging"...) Het was zelf zo erg... deze gedachte en handelswijze was zo bijzonder.. dat de media er aandacht voor kreeg en dat men op zoek ging wie nu eigenlijk hiermee gestart was.. En ja, zo kwam men natuurlijk bij dit jongetje terecht..  Hoe iets "simpel" zo veel kan teweeg brengen hé.. Nu goed, ik weet het is maar FILM.. (ik hoor het jullie al zeggen ) en toch mensen ... waarom kan het niet echt zijn?... Wat is er nu zo moeilijk om dit te realiseren?! 

Misschien kan dit een voornemen worden voor het nieuwe jaar.. Wie doet mee ?

Ik wens jullie en uw familie allemaal een zeer gelukkig en vooral gezond 2004..en Ik dank jullie .. dat jullie er zijn.. 

Aantal keer bekeken

18076